Himpunan kisah-kisah aneh, misteri, seram dan fenomena paranormal yang berlaku di seluruh pelusuk dunia termasuk di Malaysia. Disediakan Oleh PAGparanormal MALAYSIA

Khamis, 27 Disember 2012

KISAH SERAM HOSPITAL SAKIT MENTAL WAVERLY HILLS


Waverly Hills Sanatarium terletak di Jefferson County,Kentucky Amerika Syarikat. Ia dibuka pada tahun 1910 sebagai sebuah hospital dua tingkat untuk menampung 40-50 pesakit tuberkulosis . Pada awal 1900-an, Jefferson County telah dimusnahkan oleh wabak batuk kering ("Wabak Putih") yang mendorong pembinaan hospital baru. Hospital ditutup pada tahun 1962, disebabkan oleh antibiotik streptomycin dadah yang merendahkan keperluan untuk hospital.

Waverly Hills telah dipopularkan di televisyen paranormal sebagai salah satu "yang paling berhantu hospital "di timur Amerika Syarikat . Sanatorium telah dipaparkan pada ABC / FOX Family Channel ini Tempat paling menakutkan Pada Bumi , VH1 's Selebriti Paranormal Projek Syfy 's Ghost Hunters , Zon Realiti 's Creepy , yang menunjukkan British yang Haunted , Cabaran Paranormal, dan Ghost Adventures di Channel Travel.


Sejarah

Tanah yang hari ini dikenali sebagai Waverly Hill telah dibeli oleh Mejar Thomas H. Hays pada tahun 1883 sebagai rumah keluarga Hays '.Sejak rumah baru adalah jauh daripada mana-mana sekolah yang sedia ada, Encik Hays memutuskan untuk membuka sebuah sekolah tempatan untuk anak-anak perempuannya hadir. Beliau memulakan rumah sekolah satu bilik pada Lane Pages dan mengupah Lizzie Lee Harris sebagai guru.  Disebabkan Miss 'kesukaan untuk Harris Walter Scott 's Waverley novel ,dia menamakan rumah sekolah Waverley Sekolah.Major Hays menyukai nama-membunyikan aman, jadi dia menamakan harta beliau Waverley Hill.Lembaga Tuberculosis Hospital disimpan nama apabila mereka membeli tanah dan membuka sanatorium.Ia tidak diketahui dengan tepat apabila ejaan berubah untuk mengecualikan kedua "e" dan menjadi Waverly Hills. Walau bagaimanapun ejaan berubah-ubah antara kedua-dua ejaan banyak kali sejak bertahun-tahun.


Sanatorium Asal

Pada awal abad ke-20,Jefferson County teruk dilanda dengan wabak batuk kering .Terdapat kes-kes tuberkulosis ramai di Louisville pada masa kerana semua tanah paya, yang sesuai untuk bakteria tibi.Untuk cuba mengandungi penyakit, sanatorium kayu dua tingkat telah dibuka yang terdiri daripada bangunan pentadbiran / utama dan dua udara astaka terbuka, perumahan setiap 20 pesakit bagi rawatan "kes awal".

"Pada awal tahun 1911 , bandar Louisville bermula untuk membuat persiapan untuk membina Louisville baru City Hospital, dan pesuruhjaya hospital memutuskan dalam rancangan mereka bahawa tidak akan ada peruntukan yang dibuat di Hospital Bandar baru untuk kemasukan tuberkulosis pulmonari, dan Lembaga Tuberculosis Hospital telah diberikan $ 25,000 untuk mendirikan sebuah hospital untuk penjagaan maju kes tuberkulosis pulmonari ".

Pada 31 Ogos 1912, semua pesakit tibi dari Hospital Kota dipindahkan ke tempat tinggal sementara di dalam khemah atas alasan Waverly Hills sementara menunggu selesainya hospital bagi kes-kes maju. Pada Disember 1912 hospital bagi kes-kes maju dibuka untuk rawatan 40 pesakit lagi. Pada tahun 1914, pavilion kanak-kanak ditambah lagi 50 katil membuat yang terkenal "kapasiti" sekitar 130 pesakit.pavilion The kanak-kanak itu adalah bukan sahaja untuk kanak-kanak sakit tetapi juga untuk yang kanak-kanak pesakit tuberculosis yang tidak boleh akan dijaga untuk betul sebaliknya . Laporan ini juga menyebut bahawa matlamat adalah untuk menambah sebuah bangunan baru setiap tahun untuk terus berkembang supaya ada mungkin telah menjadi lebih katil didapati daripada khusus disenaraikan.


Sanatorium pengembangan

Disebabkan keperluan berterusan bagi pembaikan pada struktur kayu, perlukan untuk struktur yang lebih tahan lama, serta perlu untuk katil-katil yang lebih supaya orang tidak akan berpaling kerana kekurangan ruang,  pembinaan bangunan lima tingkat yang boleh memegang lebih daripada 400 pesakit bermula Mac 1924. Bangunan baru dibuka pada 17 Oktober, 1926, tetapi selepas pengenalan streptomycin pada tahun 1943, bilangan kes-kes tuberkulosis secara beransur-ansur diturunkan, sehingga tidak ada lagi keperluan untuk seperti hospital besar. Para pesakit yang selebihnya telah dihantar kepada Hazelwood Sanatorium di Louisville. Waverly Hills ditutup pada bulan Jun 1961.


Woodhaven Perkhidmatan Perubatan

Bangunan itu dibuka semula pada tahun 1962 sebagai Pusat Woodhaven Geriatrik , rumah kejururawatan. Terutamanya merawat pesakit penuaan dengan pelbagai peringkat demensia dan mobiliti had, serta teruk terbantut, Woodhaven telah ditutup oleh kerajaan pada tahun 1982 dikatakan akibat pengabaian pesakit, seperti yang kadang-kadang biasa dalam persekitaran institusi bawah dikendalikan dan penuh sesak. Khabar angin kemudian tidak tepat diistilahkan Woodhaven sebagai pinjaman suaka gila kepada banyak legenda bandar.


Terowong

Terowong telah dibina pada masa yang sama sebagai bangunan utama bermula pada tingkat pertama dan perjalanan 500 kaki (150 m) ke bawah bukit. Sebelah pihak mempunyai langkah-langkah untuk membolehkan pekerja untuk masuk dan keluar hospital tanpa perlu berjalan berbahaya, bukit curam. Sampingan yang lain mempunyai satu set rel dan troli yang dikuasakan oleh sistem kabel bermotor supaya bekalan dengan mudah boleh diangkut ke atas. Saluran udara terkemuka dari bumbung terowong ke tahap atas tanah telah dimasukkan setiap seratus kaki membiarkan di udara ringan dan segar.


Pemecatan badan

Sebagai antibiotik telah tidak ditemui apabila Waverly dibuka, rawatan terdiri lampu haba, udara segar, semangat yang tinggi, dan reassurances pemulihan penuh akhirnya. Apabila batuk kering melanda kemuncaknya, kematian yang berlaku kira-kira satu setiap hari lain. Penglihatan yang mati sedang diambil memandangkan pesakit tidak baik untuk semangat yang menjunam, menyebabkan mereka kehilangan harapan atau akan hidup dan menjadi tertekan, yang hanya menyumbang lebih kepada kadar kematian. Dengan kematian yang berlaku pada kadar yang tinggi, terowong mengambil kegunaan lain, dan apabila pesakit meninggal dunia, mayat diletakkan di atas troli dan diturunkan ke bawah mana jenazah akan menunggu untuk membawa mereka jauh berhati-hati, daripada pandangan pesakit, doktor morale.The penjimatan juga fikir ini akan memerangi penyakit dan memastikan ia daripada merebak.

Kisah tentang hospital ini lebih kurang sikit dengan Penjara Pudu.Apa kata kita lihat video ini yang telah diadaptasikan dari kisah sebenar.Selamat menonton..
Share:
PAGparanormal Malaysia ©. Dikuasakan oleh Blogger.
BLOG INI MEMAPARKAN KISAH-KISAH ANEH, PELIK, MISTERI DAN FENOMENA PARANORMAL
Official Blog Of 'PAGparanormal Malaysia' known as Pengembaraan Alam Ghaib Crew or Journey To The Unknown Crew

Attention!! Many paranormal investigators believe there are real dangers of a spiritual nature that ghost hunting groups should be aware of.It seems that ghost hunting has become quite a popular endeavor over the last several years. Whether it be a historic location, public venue or a private residence, what could be more exciting than going to a supposed haunted location to seek out the paranormal? Some people say cemeteries are very notorious for sightings of spirits, and many people hoping to get a thrill by going to such places to catch a glimpse these spirits, ghosts or entities.

(When we are investigating, we are always looking out for causes for the activity; but we should always be on alert for dangers that are present around us, both seen and unseen). PAGparanormal Malaysia ©


KNOWING US

Total Pageviews

Facebook Followers

Google+ Followers

Follow by Email

Sign up here with your email address to receive our all news and updates about blogger in your inbox. Its free.

Rakan Blog