Himpunan kisah-kisah aneh, misteri, seram dan fenomena paranormal yang berlaku di seluruh pelusuk dunia termasuk di Malaysia. Disediakan Oleh PAGparanormal MALAYSIA

Isnin, 16 November 2015

KISAH HANTU DEKAT BUS STOP JANJI GELAK SAMPAI PECAH PERUT?


SELALUNYA hantu dikaitkan dengan cubaan untuk membalas dendam, menakutkan orang, merasuk dan juga pelbagai perkara negatif lain.

Namun berbeza dengan filem Ada Apa Dekat Bus Stop (AADBS) terbitan produksi baharu Katak Hijau Entertainment Sdn Bhd, ia mengetengahkan hantu yang baik apabila hantu tersebut mahu membendung gejala sosial di kampung itu.

Boleh disifatkan lain daripada lain, filem arahan Ikhzal Azfarel Ideris ini menampilkan pelakon baharu dan lama seperti Abam Bocey, Myo Oh Chentaku, Tauke Jambu, Airis Jasmin, Zaibo dan Kazar Saisi.

Filem ini mengisahkan tiga sahabat cuba merungkai misteri hentian bas di kampung mereka.

Sebelum ini, hentian bas terbiar itu sering dijadikan tempat melakukan pelbagai aktiviti negatif dan songsang.

Namun, kemunculan hantu Kak Senah buat penduduk kampung takut dan keadaan semakin misteri apabila gadis bernama Maya menaiki bas yang dipandu Abam.

Mengangkat tagline ‘Bila Manusia Lebih Hantu Daripada Hantu’, ia secara tidak langsung sudah memberi bayangan kepada penonton bagaimana perjalanan cerita ini.

Biarpun ia adalah sebuah filem komedi seram, namun pada pandangan penulis, hampir 80 peratus latar cerita ini adalah berkaitan komedi dan babak seram tersebut hanya sebagai selingan sahaja.

Namun persoalan seperti dari manakah datangnya hantu Kak Senah? Kenapa dia muncul? Siapa pula Maya? dilihat banyak menjadi tarikan dan teka-teki kepada penonton untuk sama-sama menyelesaikan misteri yang tercetus.

Begitu juga dengan keletah para pelakon yang cuba sama-sama menyelesaikan misteri yang menyelebungi mereka dan kampung tersebut.

Komedi pecah perut

Tidak hanya keletah para pelakon yang menjadi tarikan di dalam filem ini, pembabitan majoriti pelawak di dalam filem ini juga secara tidak langsung menjadi tarikan utama buat penonton ke pawagam.

Apatah lagi dengan lakonan dan adakalanya dialog spontan yang dikeluarkan menjadikan penonton pecah perut dengan aksi mereka di dalam filem ini.

Tidak keterlaluan untuk penulis katakan bahawa Abam dan Myo berjaya tampil dengan sebuah lakonan yang lain daripada lain dan berkesan.

Secara keseluruhannya, pada pandangan penulis, filem ini adalah sebuah filem komedi seram yang santai untuk ditonton seisi keluarga.

Share:

0 comments:

PAGparanormal Malaysia ©. Dikuasakan oleh Blogger.
BLOG INI MEMAPARKAN KISAH-KISAH ANEH, PELIK, MISTERI DAN FENOMENA PARANORMAL
Official Blog Of 'PAGparanormal Malaysia' known as Pengembaraan Alam Ghaib Crew or Journey To The Unknown Crew

Attention!! Many paranormal investigators believe there are real dangers of a spiritual nature that ghost hunting groups should be aware of.It seems that ghost hunting has become quite a popular endeavor over the last several years. Whether it be a historic location, public venue or a private residence, what could be more exciting than going to a supposed haunted location to seek out the paranormal? Some people say cemeteries are very notorious for sightings of spirits, and many people hoping to get a thrill by going to such places to catch a glimpse these spirits, ghosts or entities.

(When we are investigating, we are always looking out for causes for the activity; but we should always be on alert for dangers that are present around us, both seen and unseen). PAGparanormal Malaysia ©


KNOWING US

Total Pageviews

Facebook Followers

Google+ Followers

Follow by Email

Sign up here with your email address to receive our all news and updates about blogger in your inbox. Its free.

Rakan Blog